Sumar

Wing Chun 詠春 este un sistem ce face parte din categoria artelor marţiale interne.
Este cel mai popular stil sudist de Kung Fu, în prezent fiind practicat la nivel global în peste 60 de ţări. Este unul din “Cele Trei Măreţe Stiluri de Kung Fu din Sud” alături de stilurile Hung Gar şi Choi Lei Fut, stiluri ce s-au format şi popularizat în Sudul Chinei.
Trebuie menţionat faptul că există mai multe linii(ramuri) de Wing Chun cu diferite tradiţii şi interpretări,acestea perpetundu-se din generaţie în generaţie.
La ora actuală seminţele pe care Yip Man le-a răspândit din Hong Kong se întind în toate direcţiile din lumea întreagă, cei mai mulţi dintre practicanţii de Wing Chun găsindu-şi originiile în ele.
Sistemul este orientat spre partea marţială fără a neglija însă aspectele de sănătate. În cadrul antrenamentelor se execută exerciţii şi tehnici specifice artelor marţiale chinezeşti în special sitlului Wing Chun Kung Fu, exerciţii de încălzire, mobilitate, forţă, viteză, relaxare sau concentrare.
Sistemul Wing Chun, practicat urmând Linia Yip Man ~ Chow Tse Chuen ~ Donald Mak ~ Adrian Tautan ~ Bogdan Pintilie subliniază caracterul intern al acestul stil, iar pentru a putea obţine eficientă folosind o asemenea abordare este absolut necesar să fie urmate cu stricteţe principiile Wing Chun Kung Fu. Pe lângă principii se studiază forme,concepte, exerciţii ce dezvoltă senzitivitatea, controlul şi întărirea corpului pe toate nivelele pentru a-l face mai pregătit în faţă unei eventuale confruntări. La nivele superioare se poate trece la lupta light-contact sau full-contact.

Marele Maestru Yip Man spunea: “Adevăratul kung fu se vede în lupta liberă”